Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

FAQ

Verschillende vervoersmaatschappijen hebben specifieke regelgeving met betrekking tot reizen met de Segway PT's. Sommige providers behandelen het als bagage of een hulpmiddel, anderen niet. In het algemeen worden de lithium-ion batterijen op Segway i2s en x2s als gevaarlijk materiaal aanzien en zijn ze niet toegestaan op commerciële vluchten. U kunt uw Segway PT verzenden via wegtransport. Neem contact op met een lokale vervoersmaatschappij voor meer informatie.

Ja. De Segway PT is waterafstotend zodat hij in nat weer kan rijden. Wees voorzichtig bij een glad wegdek, dit kan gevaarlijk zijn. Houd er rekening mee dat het apparaat niet is ontworpen om te worden ondergedompeld in water. Vermijd daarom dat de Segway PT wordt blootgesteld aan zware regenbuien en lange perioden van zware regenval.

Ja. Elke InfoKey controller kan in de ‘beginner’-instelling worden vergrendeld door het indrukken van een bepaalde reeks knoppen. U kunt ook de beginner- en standaardsnelheid en de ‘off’-tijd voor de standby-modus aanpassen. Verdere aanpassingen zijn mogelijk door de InfoKey controller te laten programmeren bij uw Segway retailer. De programmering van elke InfoKey controller is uniek en is een extra service die aangeboden wordt aan Segway klanten via de lokale distributeur.

Voor vragen omtrent verzekering kunt u contact opnemen met uw lokale distributeur.

Ja. De Segway PT batterijen verzenden vereist dat je 'hazmat' gecertificeerd bent. Alle grote bedrijven zijn gekwalificeerd om hazmat-materiaal te verzenden op een adequate en veilige manier. Neem contact op met uw plaatselijke dealer/distributeur om u hierbij te helpen.

Nee. Wij produceren alleen SE producten. Deze omvatten de Segway PT i2 SE en x2 SE.

Ja. De Segway PT stelt een gewichtsbegrenzing voor de veiligheid van de bestuurder en om het risico van schade aan de Segway PT verminderen. Een bestuurder mag niet minder dan 45 kg wegen. Het maximale gewicht van de Segway PT (die de rijder en alle bagage omvat) is 117 kg. Het totale gewicht van de volledige bagage mag niet meer bedragen dan 4,5 kg.

Elk Ninebot by Segway zelfbalancerende voertuig ondergaat echte rijtesten die worden uitgevoerd door testrijders voordat het product de fabriek verlaat. Dit om ervoor te zorgen dat het product voldoet aan kwaliteitsnormen van Ninebot by Segway 's. Er kunnen daardoor enkele markeringen op de pedalen te vinden zijn, of u kunt lichte markeringen op de band zien. De meterstand kan ook niet 0 bedragen (1 km - 15 km). Je hoeft je hierover geen zorgen te maken want het is in feite een nieuw voertuig. We doen er gewoonweg alles aan om de kwaliteit en veiligheid van de producten continu te bevestigen.

We vinden het leuk om in contact te blijven en je op de hoogte te houden van het laatste Segway nieuws en onderhouden verschillende social media-kanalen. Volg ons vandaag nog!

Segway wil graag samenwerken met enthousiaste en gedreven ondernemers om ons wereldwijde netwerk van dealers en distributeurs verder uit te breiden. Neem contact op met sales@segway.eu.com voor meer informatie.

Start het toestel op nadat de firmware is bijgewerkt. Druk op de LOCK-knop van de afstandsbediening en plaats het voertuig in een horizontale positie. Dat wil zeggen, in een positie waarin het pedaalbord de grond raakt. Het is normaal dat tijdens deze beweging het voertuig alarmen laat horen. Druk vier keer op de ON-knop op de afstandsbediening, je zult een pieptoon horen. Druk op de SPEED LIMIT-knop en je zult een andere pieptoon in ongeveer 5-8 seconden horen. Laat de knop los, je hoort drie doorlopende pieptonen van ongeveer 3 seconden wat aangeeft dat het voertuig met succes is gekalibreerd. Schakel het toestel uit en zet het rechtop. Een kalibratie kan niet succesvol zijn, dus probeer een paar keer indien nodig.

① Sluit het apparaat aan op de Ninebot by Segway App ② Kies de "other settings" > "attitude calibration" ③ Na het updaten van de firmware, zet het apparaat ondersteboven, zet het voertuig aan en wachten totdat u het geluid "di-di" hoort ④ Het apparaat is gekalibreerd

① Til het voertuig op en hou het horizontaal of verticaal stevig vast. Druk op de POWER-knop en de LED-verlichting wordt rood, het voertuig zal een geluid maken dat een tijd zal aanhouden. ② Druk onmiddellijk weer op de POWER-knop en hou deze knop ingedrukt totdat het geluid stopt. Laat de knop vervolgens los ③ Houd de POWER-knop een seconde later nogmaals ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Vervolgens kleurt de LED-verlichting van rood naar oranje, wat aangeeft dat het toestel is gekalibreerd.

De beste manier om een Ninebot by Segway product schoon te maken is met perslucht. Je kunt ook zoet water gebruiken om het oppervlak schoon te maken. (Let op: gebruik geen hogedrukspuit om het toestel te wassen, dit kan schade veroorzaken). Als het plastic oppervlak van uw Ninebot by Segway product is bekrast kunt u fijn schuurpapier gebruiken om de krassen te verwijderen.

Je moet de band demonteren. Verwijder het decoratieve deksel tot de drie schroeven zichtbaar worden. Schroef de schroeven los en verwijder de band (met het mondstuk aan de binnenzijde). De te hanteren bandendruk is 10 ~ 15PA (15 ~ 20PS). Een zwaar gewicht duidt op een hoge druk.

U kunt uw Segway PT schoonmaken met milde zeep en water. Gelieve geen gebruik te maken van een hogedrukreiniger of een hogedrukspuit en zorg ervoor dat het water uit de buurt van het laadgedeelte blijft. We bevelen geen producten aan die beschermen en extra glans geven, omdat deze producten de bandentractie kunnen verminderen en het risico op vallen kunnen vergroten.

Laad de lithium-batterijen op tijd en regelmatig op. Als je het voertuig enkele maanden niet zult gebruiken, berg de batterij dan op wanneer deze volledig opgeladen is en laad deze 1 keer per maand op. Wanneer het voertuig voor langere periodes niet wordt gebruikt bewaar de volledig opgeladen accu en het voertuig dan afzonderlijk en laad de batterij eens in de 3 tot 6 maanden op. Als je het toestel opbergt als het niet volledig opgeladen is; bijvoorbeeld bij 50% van de capaciteit, dan kan de batterij binnen de 15 dagen helemaal ontladen.

Uw Segway dealer/distributeur zal uw machine(‘s) voor u registreren binnen 72 uur na aankoop. Als u vragen heeft over de garantie, neem dan rechtstreeks contact op met uw lokale dealer.

Gebruik een standaard stopcontact om de Segway PT op te laden. Om de Segway PT volledig op te laden vanaf 0 heeft hij 8-10 uur nodig. U kunt uw Segway PT op elk moment opladen wanneer u dat wenst.

De Segway PT voelt de bewegingen van de bestuurder aan met de behulp van vijf microhoeksensoren en twee versnellingsmeters die de hoek van de PT 100 keer per seconde meten met betrekking tot de zwaartekracht. Hij balanceert de bestuurder door krachten toe te passen richting de grond toe in de richting waarin de bestuurder leunt. De LeanSteer technologie van de Segway PT stimuleert de bestuurder om te leunen en zich van punt A naar B te verplaatsen. Dit gebeurt door de zijwaartse helling van de bestuurder te meten, samen met de rolhoek van het platform, en zo voorwaarts te gaan. Beweeg het stuur en LeanSteer-frame voorzichtig in de richting die u wenst te gaan en voel hoe de Segway PT reageert.

Op een enkele lading kan Segway i2 38km rijden, terwijl de x2 een traject van maximaal 19 km kan afleggen. Houd in gedachten dat de reisafstanden afhankelijk zijn van bagage, rijstijl en terrein. Daarnaast zullen de batterijen opladen wanneer u naar beneden rijdt.

Elke Segway PT is uitgerust met twee instellingen, 'beginner'- of 'turtle'-modus en 'standaard'-modus. De ‘beginner’-modus is ingesteld op 13 km per uur en de ‘standaard’-modus is ingesteld om aan 20 km per uur.

Raadpleeg de handleiding van het Ninebot by Segway product voor complete en gedetailleerde montage-instructies.

Met de standaard accu en lader duurt het ongeveer 2 tot 4 uur om een Ninebot by Segway product volledig op te laden.

Over het algemeen duurt het 1-3 minuten om een Ninebot by Segway product te leren berijden, maar de leercurve is afhankelijk van de persoon en type product. Voor sommigen kan het enkele dagen duren. Voor de ONE E+ en ONE S2 moet je rekening houden met een langere leerperiode. Als je een Ninebot by Segway product hebt gekocht, is het belangrijk om zorgvuldig de producthandleiding en instructies door te nemen. Als je een Ninebot by Segway product huurt, lees dan de veiligheidsvoorschriften en luister naar de begeleiders.

Als gevolg van wisselkoersen, tarieven en andere belastingen, kunnen prijzen variëren. U kunt beste contact op te nemen met uw plaatselijke erkende Segway retailer via de ‘Vind ons’ pagina.

Segway en de Rechargeable Battery Recycling Corporation raden u aan om, voor het behoud van ons milieu, de batterijen in te leveren bij uw dichtstbijzijnde Segway dealer om gerecycled te worden.

① Til het voertuig op en hou het horizontaal of verticaal stevig vast. Druk op de POWER-knop en de LED-verlichting wordt rood, het voertuig zal een geluid maken dat een tijd zal aanhouden. ② Druk onmiddellijk weer op de POWER-knop en hou deze knop ingedrukt totdat het geluid stopt. Laat de knop vervolgens los. ③ Houd de POWER-knop een seconde later nogmaals ingedrukt totdat je een pieptoon hoort. Vervolgens kleurt de LED-verlichting van rood naar oranje, wat aangeeft dat het toestel is gekalibreerd.

Laad de Ninebot by Segway ONE E+ eenmaal per 3 maanden op zonder de batterij te verwijderen.

De wetgeving varieert voor elk land. Neem voor vragen over regelgeving contact op met uw plaatselijke retailer.

Er zijn bepaalde problemen die u zelf kunt oplossen voordat u contact opneemt met uw dealer of distributeur. Raadpleeg de handleiding voor meer informatie.

① Wees je bewust van de lokale wet- en regelgeving waaraan je moet voldoen. ② Trek voordat je gaat rijden een veiligheidsuitrusting aan, inclusief helm, knie-, hand-, en elleboogbeschermers. ③ Zorg ervoor dat de batterij voor ten minste een 60% is geladen om tijdens het rijden geen lege batterij te hebben. ④ Zorg ervoor dat niets uw evenwicht kan beïnvloeden wanneer u gaat rijden. Rij niet na het drinken van alcohol. ⑤ Kijk uit waar je rijdt. Vermijd scheuren in het wegdek, hellingen van meer dan 20 graden, gaten in de weg met een diepte van meer dan 3cm, of andere onveilige rijomstandigheden. ⑥ Zwangere vrouwen, patiënten met hart- en vaatziekten en iedereen die niet zonder hulp een trap kan oplopen mag niet rijden. Een Ninebot by Segway product is een éénpersoons voertuig. Twee personen mogen nooit tegelijkertijd op het voertuig. Kinderen onder de 16 jaar mogen alleen met een Ninebot by Segway product rijden onder begeleiding.

Dit is een alarmsignaal voor een bijna lege batterij. Stop met het gebruik van het voertuig wanneer de capaciteit 2 of 3 bereikt bij normaal gebruik en laad de batterij zo snel mogelijk op. Het alarm zal stoppen wanneer de batterij volledig is opgeladen.

Het nieuwe product moet voor de eerste keer 2-3 uur worden opgeladen. Controleer de statusindicator van de lader. De indicator is rood tijdens het opladen en wordt groen zodra het voertuig volledig is opgeladen.

Ninebot by Segway is een technologisch transportmiddel en een alternatief voor het lopen van korte afstanden. Een Ninebot by Segway product kan een 360° rotatie maken en manoeuvreren in kleine ruimtes in tegenstelling tot een e-bike.

De InfoKey controller is een sleutel en bediening voor uw Segway PT. Elke sleutel is uniek geprogrammeerd om de Segway PT te starten en te vergrendelen. Het biedt ook real-time informatie over batterij, snelheid en systeemprestaties. Daarnaast is het voorzien van een beveiligingssysteem om mensen te ontmoedigen met uw Segway te knoeien als die geparkeerd staat. De alarmfunctie is enkel bedoeld om te gebruiken wanneer u dichtbij genoeg bent om te reageren op het alarm.

Misschien gebruik je een andere telefoon om verbinding te maken met het voertuig. Download en installeer de Ninebot by Segway App opnieuw. Als dit niet werkt dan moet de batterij van de miniPRO worden vervangen.

Ga achter de Segway staan en til de achterkant van de rechter vloermat op tot u een barcode ziet. Er zal ook een 12-cijferig nummer staan op de onderkant van het toestel. Zorg ervoor dat u het opschrijft en op een veilige plaats bewaart.

① Als je te snel rijdt zal het voertuig een alarm geven, achterover hellen en afremmen.
② Het voertuig heeft een maximumsnelheid. Controleer of er een maximumsnelheid-icoon op het scherm van de handgreep verschijnt. Als die er is druk dan op de snelheidslimiet-knop aan de rechterkant van de afstandsbediening om de snelheidslimiet te annuleren. Als het voertuig aan staat kun je het voertuig vergrendelen om de maximumsnelheid op het scherm te zien. Je kunt dan op de linker en rechter knop duwen op de afstandsbediening om de snelheid aan te passen - de maximale snelheid is 20.
③ Het voertuig moet opnieuw worden gekalibreerd.
④ De batterijen zijn leeg.