Segway presenteert nieuwe smart, zelfbalancerende voertuigen

Segway presenteert nieuwe smart, zelfbalancerende voertuigen

Segway breidt de mini-serie uit met de introductie van de miniLITE en miniPLUS


Berlijn, Duitsland – 31 augustus 2017 – Vandaag op de IFA-beurs, voegt Segway twee nieuwe zelfbalancerende voertuigen toe aan haar consumentenlijn. ’s Werelds toonaangevend leverancier van persoonlijk elektrisch vervoer introduceert de Segway miniLITE en de Segway miniPLUS, welke samen met de reeds op de markt zijnde miniPRO  de mini-serie vormen.
 
“Onze visie is de manier waarop mensen reizen te veranderen. We willen reizen en persoonlijke mobiliteit een aangename en unieke ervaring maken en tevens een milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen,” zegt Dennis Hardholt, President, Segway Europe B.V. “Met het introduceren van onze mini-serie, integreren we niet alleen interactief vervoer met de nieuwste technologie, maar hebben we nu ook producten die in het dagelijks leven door de hele familie te gebruiken zijn.”
 
miniLITE – De Segway miniLITE heeft een maximale snelheid van 16 km/u met een bereik van circa 18 km* en kan nauwkeurig bestuurd worden door middel van kniebesturing. Het voertuig heeft aanpasbare LED verlichting en het kniestuur kan tevens dienen als handvat waarmee de miniLITE eenvoudig opgetild kan worden. De besturingsdetectie zorgt ervoor dat een hoge mate van stabiliteit gewaarborgd wordt, waardoor vallen kan worden voorkomen. Grotere en bredere wielen maken het reizen over zelfs de meest ruige terreinen een comfortabele en stabiele ervaring waarbij balans altijd behouden blijft. De miniLITE is een veiliger en leuker alternatief voor een hoverboard, en is daarmee het ideale cadeau voor kinderen en tieners.
 
miniPLUS – De Segway miniPLUS is het meest exclusieve voertuig binnen de mini-serie. Met unieke eigenschappen zoals de ‘Follow me’-modus, welke aangestuurd kan worden met de bijgeleverde afstandsbediening. Het product is niet alleen ontworpen als functioneel voertuig, maar fungeert tevens als de ideale reisgenoot. De zelfbalancerende miniPLUS kan 20 km/u en heeft een bereik van maar liefst 35 km*. Daarnaast kan ook hiervan de LED verlichting volledig naar smaak gepersonaliseerd worden.
 
Smart en up-to-date
Met de bijbehorende Ninebot by Segway app kunnen statistieken worden bijgehouden. De app geeft onder andere inzicht in snelheid, kilometerstand, batterijstatus en geeft gebruikers de mogelijkheid in contact te komen met andere gebruikers in de buurt. Terwijl de Ninebot by Segway miniPRO reeds te koop is bij diverse verkooppunten, zullen de nieuwe Segway miniLITE en miniPLUS in de loop van het vierde kwartaal van 2017 te koop zijn. De prijs zal tegen die tijd bekend worden gemaakt. Meer info op www.segway.com.
 
KickScooters
Recentelijk heeft Segway ook twee nieuwe smart elektrische steps aangekondigd, de KickScooters ES1 en ES2. Deze zijn beide lichtgewicht en beschikken over een ‘one touch’-inklapsysteem, waardoor de bestuurder handig en efficiĆ«nt naar het werk kan rijden of gewoon een ritje kan maken voor eigen plezier. De snelheid varieert van 20 km/u voor de ES1 tot 25 km/u voor de ES2 en kan zelfs worden uitgebreid naar 30 km/u met de optionele tweede batterij. De KickScooters bieden een comfortabele rit, dankzij eigenschappen zoals cruisecontrol, antiblokkeersysteem en schokdemping. Meer informatie is te vinden op www.segway.com.
 
IFA & IAA 2017
Segway is aanwezig op IFA met een stand in hal 7.2a. Bezoekers zijn welkom om de stand te bezoeken en de nieuwe producten uit te proberen. Van 12-17 september is Segway aanwezig op de grote autobeurs IAA in Frankfurt met een nieuwe aankondiging tijdens een persconferentie, welke plaatsvindt op 13 september om 16.30 uur op stand nummer C22 in hal 3.1. Voor aanmelding kunt u contact opnemen met Marjolein Hessing.
 
*Bereik is afhankelijk van het gewicht van de bestuurder, rijstijl en terrein
 
Over Segway
Segway beweegt in een gloednieuwe en veelbelovende richting. Sinds jaren staan we bekend als wereldleider op het gebied van commercieel, elektrisch en zelfbalancerend persoonlijk vervoer. Na het strategisch samengaan met Ninebot hebben we onze productlijnen en doelgroepen heroverwogen en ingrijpende veranderingen aangebracht. We passen nu ook ons wereldberoemde intellectuele eigendom toe op consumentenproducten, met een sterke focus op lifestyle, functioneel en recreƫrend vervoer, zonder teveel terug te kijken naar het verleden. Voor meer informatie, bezoek www.segway.com.
 
SEGWAY en het Segway 'Flyguy'-logo zijn geregistreerde handelsmerken van Segway Inc. Handelsmerken die niet eigendom zijn van Segway, zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren zoals aangegeven.